Cara Melakukan Urutan Lingam

 

Mengetahui teknik adalah penting untuk bukan sahaja urut lingam tetapi semua jenis urut tantrik. Inilah teknik terbaik untuk melakukan urutan lingam pada diri sendiri atau pasangan anda.

 

Tetapkan Suasana

Menciptakan suasana dan minda positif dapat menjadikan urutan lingam sebagai pengalaman yang menyeronokkan untuk diri sendiri atau untuk anda dan pasangan. pendapat penulis blog kereta sewa Jitra Kedah, sebelum mengurut, pastikan anda meluangkan masa untuk menetapkan niat anda dan mewujudkan pemikiran yang terbuka. Melakukan ini dapat membantu mewujudkan suasana emosional emosi dan membolehkan anda menikmati pengalaman sebagai sesuatu yang bersifat rohani dan seksual. Untuk mewujudkan ruang fizikal suci yang hangat dan menarik:

 

 • gunakan peralatan tempat tidur yang segar
 • redupkan lampu
 • nyalakan sebilangan lilin
 • memakai muzik bermeditasi

 

Ini dapat membantu mewujudkan persekitaran yang selesa namun sensual sebelum memulakan urutan.

 

Sediakan Minyak

Minyak urut membantu mengurangkan geseran dan meningkatkan sensasi semasa mengurut. Terdapat banyak jenis minyak urut, termasuk dengan dan tanpa wangian. Untuk urutan lingam tantric, minyak wangi dapat membantu meningkatkan kesedaran dan membangkitkan semangat. Tidak kira jenis minyak yang anda pilih, sesuatu yang semula jadi dan hypoallergenic adalah yang terbaik, terutama untuk kulit sensitif. Minyak semula jadi yang popular untuk digunakan termasuk:

 

 • minyak zaitun
 • minyak kelapa
 • minyak badam
 •  

Mulakan Dengan Perlahan

 

Mulakan urutan dengan memberi tumpuan pada kawasan pinggiran, seperti:

 1. bahagian bawah perut
 2. paha atas
 3. peha dalaman
 4. gerakkan tangan anda secara perlahan dan sengaja ke seluruh kulit, menetapkan tahap untuk pengalaman sensual.

 

Sekiranya anda melakukan urutan lingam dan anda mengetahui zon erogen pasangan anda, mengurut kawasan ini dapat membantu mencetuskan keseronokan awal tanpa bergerak terlalu cepat. Ingat, tujuan urutan lingam adalah untuk membuatnya perlahan dan mengalami semua sensasi yang menggembirakan. Sekarang adalah masa untuk beralih dari zon erogen ke kawasan yang lebih sensitif. Mulakan dengan testis, luangkan masa untuk mengurut kawasan ini dengan lembut mungkin. Sekiranya anda atau pasangan menikmatinya, perineum boleh menjadi kawasan sensual lain untuk diterokai. Apabila anda sudah bersedia untuk bergerak, gerakkan urut anda ke bahagian bawah batang zakar, dengan gerakan mengusap lembut. Semasa anda bergerak ke bahagian atas batang dan kepala zakar, bekerja perlahan dan sengaja.

 

 

 

 

Pindah Ke Dalam

Sekiranya mood memerlukannya, dan jika pasangan anda bersetuju, pertimbangkan untuk menambahkan rangsangan prostat sensual pada urutan lingam anda. Untuk mencari prostat, masukkan jari ke dalam dubur dengan lembut, memusingkan hujung jari anda ke arah hadapan badan. Setelah anda mengetahuinya, anda boleh menggunakan tekanan lembut untuk merangsang kawasan tersebut. Bagi sesetengah orang, rangsangan prostat bahkan boleh menyebabkan orgasme prostat yang menyenangkan.

 

Amalkan Kekangan

Apabila anda merasakan orgasme menghampiri, atau anda menyedari bahawa pasangan anda hampir dengan orgasme, luangkan masa untuk menarik diri dan fokus pada kawasan lain. Anda boleh meneruskan latihan ini, yang disebut edging, sepanjang urut selama anda atau pasangan menikmatinya. Sekiranya anda atau pasangan anda orgasme di awal urut, tidak mengapa juga. Jangan merasa tertekan untuk mengakhiri urutan lebih awal. Urutan lingam sensual masih boleh dilakukan walaupun selepas orgasme tercapai.

 

Rasai Pengalaman

Menurut beberapa kajian dalam tinjauan 2016, pengalaman seksual tertentu dianggap menimbulkan keadaan seperti trans. Dengan urutan lingam, kesenangan seluruh badan yang sering dialami seseorang cukup untuk mencapai keadaan itu, yang dapat merasakan lebih rohani daripada seksual.

 

Anda boleh memanfaatkan sepenuhnya pengalaman meditasi ini dengan:

 1. mengambilnya dengan perlahan
 2. berada di dalam badan anda
 3. membenarkan anda atau pasangan anda mengalami urutan tantrik dari segi seksual dan rohani

 

Apakah Faedah Urutan Lingam?

Walaupun urut lingam dimaksudkan untuk menjadi pengalaman seksual, terdapat banyak faedah selain kesenangan. Diyakini bahawa urutan lingam dapat menggalakkan penyembuhan seluruh badan. Walaupun bersifat seksual, amalan tantrik seperti urut lingam bertujuan untuk mempromosikan penyembuhan. Menurut prinsip Buddha, dipercayai bahawa urut lingam dapat membantu penerima sembuh dari trauma masa lalu dan menyesuaikan diri dengan rohani dan seksual mereka. Meredakan tekanan di seluruh badan. Seks adalah aktiviti yang memberi manfaat kepada tubuh dan minda, dengan kelebihan seperti peningkatan libido dan mengurangkan risiko penyakit kronik. Apabila anda mengambil bahagian dalam urutan lingam, anda menggabungkan faedah ini dengan kelonggaran terapi urut yang menghilangkan tekanan. Meningkatkan stamina dan pengalaman seksual. Sama ada anda berminat untuk meningkatkan stamina seksual anda atau hanya belajar untuk menikmati seks lebih banyak lagi, urutan lingam boleh membolehkan anda memeluknya di tempat yang selamat. Sekiranya anda tercari-cari produk yang mampu membuat sang suami kembali gagah ketika “bertarung” bolehlah mencuba produk minyak raja harimau dimana ia sedang viral di negara ini. Terokai kerohanian dan perhatian. Mengalami sesuatu pada masa ini, seperti yang dimaksudkan, adalah contoh perhatian. Sekiranya anda seorang yang beragama rohani, menikmati urutan lingam yang kerap dapat membantu anda mengembangkan latihan kesedaran itu.

 

Nasib baik, amalan urut tantrik ini tidak hanya terhad kepada orang yang mengalami zakar. Urut yoni memberi tumpuan untuk meneroka vulva, vagina, dan kawasan lain yang berkaitan. Kedua-dua jenis terapi urut dimaksudkan untuk menjadi pengalaman seksual, spiritual, jadi urut yoni berkongsi banyak manfaat yang sama seperti yang disebutkan di atas.